Bezprašné tryskací jednotky (pískovačky) s odsáváním


Bezprašná tryskací zařízení jsou určena především pro prostory a procesy, kde není umožněna instalace technologie tryskacího boxu nebo strojového tryskání a kde je požadována variabilita z pohledu prostoru. Nejčastěji se tato zařízení používají na členité svařence o velkých rozměrech. Zařízení je mobilní, umožňuje tryskání a zároveň odsávání použitého abraziva.

Pro širší škálu použití je možno dodat různé koncové hlavice, které jsou závislé na tvaru tryskaných povrchů. V případě dalších informací kontaktujte naše obchodní oddělení.
Zařízení dodáváme v různých výkonech a provedeních (tlakové nebo injektorové, elektro pneumatické nebo pneumatické).

Mobilní injektorová tryskací jednotka pro bezprašné tryskání s minimálními nároky na stlačený vzduch. Odsávací systém nasává a čistí abrazivo, které lze několikanásobně použít a snížit tak provozní náklady.

Ve spodní části osazené kolečky se nachází nádoba vysavače na prachové částice na níž je osazeno tělo zařízení se zásobníkem a cyklonem abraziva. Zařízení je vybaveno odsávací a tryskací hadicí (tato je vně odsávací) v délce 2 m ukončené speciální hubicí s tryskou (Ø 6 mm) a rukojetí. Variabilita umožní použití několika typů hubic dle požadavku na tryskání různých povrchů a hran. Připojovací koncovka na vzduch je ukončena uzavíracím ventilem. Pro tryskání lze používat libovolné lehčí abrazivo (doporučujeme průměr do 0,4 mm) jako je korund, balotina apod.

Technická specifikace zařízení
Rozměry tryskacího zař. se zpětným odsáváním
půdorys 300 mm, výška 560 mm
Výkon
1 000 W
Spotřeba tlakového vzduchu
500 l/min při tlaku 0,7 MPa
Typ filtru záchyt prachových částic
filtr se separátorem částic
Záchyt prachových částic
do 3 mg

TYPY KONCOVÝCH HUBIC:


K zařízení lze dodat různé typy odsávacích hubic (pro tryskání ploch, pro tryskání hran, hubice s kartáčem, hubice koutové ve tvaru "V"). Navrhneme dle Vašeho požadavku na tryskání.

TLAKOVÁ TRYSKACÍ JEDNOTKA TYP AB1020 - AB1070 BEZPRAŠNÁ


Proti injektorové tryskací jednotce bezprašné jde o výkonnější provedení tryskání. Princip tlakového tryskání spočívá v současném tryskání (tlakové tryskání) a odsávání abraziva  včetně prachových částic, které jsou dále v systému separovány (dochází k oddělení prachových částic do zásobníku a zpětnému použití abraziva k dalšímu tryskání.

Abrazivo je vedeno tlakovou hadicí do speciální hubice ukončené kartáčem (set - 3 typy kartáčů pro tryskání plochy i hran a koutů), při tryskání je rovněž zpětně odsáváno, čištěno v NFV filtrech a vraceno zpět do oběhu. Lze tryskat nejen korundem ale i litinovou a ocelovou drtí do velikosti frakce (velikosti zrn abraziva) 0,8 až 1,2 mm. Ovládání jednotky je plně pneumatické. Celá jednotka je mobilní na podvozku a v provozu se napojí na tlakový vzduch. Jednotka je multifunkční a lze ji využít i na odsávání abraziva - čištění po dotryskání.

POPIS PROCESU TRYSKÁNÍ


Abrazivo je vedeno tlakovou hadicí do speciální hubice ukončené kartáčem (set - 3 typy kartáčů pro tryskání plochy i hran a koutů), při tryskání je rovněž zpětně odsáváno, čištěno v NFV filtrech a vraceno zpět do oběhu. Lze tryskat nejen korundem ale i litinovou a ocelovou drtí do velikosti frakce (velikosti zrn abraziva) 0,8 až 1,2 mm. Ovládání jednotky je plně pneumatické. Celá jednotka je mobilní na podvozku a v provozu se napojí na tlakový vzduch. Jednotka je multifunkční a lze ji využít i na odsávání abraziva - čištění po dotryskání.

SESTAVA OBSAHUJE:


  • 15m délka hadic od jednotky - včetně : tryskací hadice 1" + odsávací hadice 2" + dvouliniová ovládací hadice se spínačem a všemi nezbytnými konektory
  • Tvrzená Al tryskací hlavice, vnitřní hlavice s rotační přírubou, Vnitřní hlavice 90°
  • Ø6,4 (1/4") borkarbidová tryska
  • Automatický systém čištění filtru
  • Sada standardních kartáčů (kartáčová příruba, kartáč 90° vnitřní rohový, kartáč 90° vnější rohový)
  • Operační manuál (technická specifikace, instalace, seznam dílů a výkresů, údržba, seznam možných poruch, záruční informace)
Udělejte váš první krok k lepšímu provozu

Zanechejte nám jen několik informací, o další komunikaci se postaráme.

RYCHLÉ KONTAKTY

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

+420 577 018 482

Spolmont s.r.o.